Ahtisari jo, kush nga liderët shqiptarë dha idenë e komunave me shumicë serbe

LAJME


Sylë Ahmeti: Asht genjeshter e kuIIuar. Bashkesin e komunave me shumic Serbe e parasheh Pakoja e Ahtisarit. E kam pranuar të gjithë këta që jan gjallë përveç Kurtit.

Isret Ruhani: Nuk e ka parapa ashtu
Sylë Ahmeti: Rugova…Thaçi …Fatmir Sejdiu Fatmir Limaj, Ramush Të gjithë janë pajtuar më Pakon dhe është votuar në KUVEND. E këqija asht dyfishuar që kanë pranuar marrveshjeve ekstra pas pavarësisë së mbikqyrur. Bashkesija apo Asociacioni ka qenë obligativ për tu krijuar vetëm gjatë mandatit të Pavarësisë së mbikqyrje por jo pas permbyIkjes së mbikqyrjes .

Serbet nuk e pranuan as Pakon as shpaIIjen e pavarësisë mbi vajzën e Pakos Ahtisar dhe prandaj mbeti Asociacioni aso kohe pa u plotësuar deri në përfundim të mbikqyrjes ndërkombëtare. Këtu është dashur të mbyllet ky kapitull dhe të mos hapet rishtas. Rihapja e këtij kapitulli asht merit e Hashim Thaçit në poziten e ish Kryeministrit deri në poziten e Presidentit. Kështu ka shkuar rrjedhshëm kronologjike me një shpjegim të shkurtër si deshmitar i afër i të gjitha atyre zhvillimeve që nga dita e krijimit të Ekipit të Unitetit për Bisedime me Serbin të kryesuar nga Presidenti Ibraim Rugova