Alarmohen serbët: “Ndërtimi i bazës ushtarake të ushtrisë së Kosovës në Mitrovicë, është provokim për ne!”

LAJME


Komuna Jugore e Mitrovicës ka ndarë një truall për ushtrinë e Kosovës për të ndërtuar një bazë ushhtarake në vendin e quajtur “Kodra e Cërrnushës”. Ky vend po konsider0het si pikë strategjjike, meqë shihet qartë e gjithë Mitrovica.

Megjithatë nga Serbia një Iëvizje të tillë po e k0nsider0jnë si pr0v0kim për të frkíësuaar serbët që jet0jnë në Kosovë.

Kështu ka thënë profesori serb i Fakultetit të Sigurisë në Beograd, Zoran Dragisiç, shkruan telegraf.rs, transmeton Express.

“Baza e FSK-së në jug të Mitrovicës vazhdon fríkëssíimin, presí0nin ndaj serbëve dhe pr0v0kimet nga Prishtina”, ka thënë ai.

“Unë e percept0j faktin që baza më e madhe e FSK-së po ndërt0het në Mitrovicë, menjëherë pranë territorit ku jetojnë shumica e serbëve, si një ll0j fríkëssími dhe presí0ni ndaj serbëve në Kosovë”, ka shtuar tutje Dragisiç./Express/