Albin Kurti: “Shërbimi ushtarak do të jetë i detyrueshëm për 6 muj

LAJME


Albin Kurti, kandidat për kryeministër ka treguar për planet e Vetëvendosjes për shërbimin ushtarak të detyrueshëm. Kurti në DebatPernime ka thënë se LVV ka planifikuar që ky shërbim të jetë 6 mujor. Por, Kurti nuk ka dhënë detaje se sa do të jetë buxheti i Republikës së Kosovës, nën qeverisjen e tij, për FSK-në.

“Do ta bëjmë ushtrinë 6 muaj, 3 muaj verës dhe 3 muaj dimrit. Ne do ta bëjmë shërbimin ushtarak të detyrueshëm vetëm nëse do të pajtohen (të rinjtë) përndryshe do të kenë shërbim civil, ka thënë Kurti.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive