Amerika një mesazh për Grenellin: “Mjaft vajtove, s’të ka faj Albini!”

LAJME


Analisti politik dhe veprimtari nga Amerika Ramazan Bekteshi, i ka reaguar ish të dërguarit special amerikan për dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell. Ky i fundit, ka drejtuar a kuza dhe k ritika të r ënda nga liderit të Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti, duke e quajtur a nti/amerikan.

E sipas Bekteshit, Kurti “nuk i ka faj” Grenellit që ai dhe Republikanët humbën në zgjedhje.

Bekteshi e ka a kuzuar Grenellin se ka përkrahur politikanët e Kosovës, që sipas tij, janë kampionë të k’ rimit e k0rupsi0nit, derisa ka d’ ënuar dhe rr’ ëzuar fituesin (Kurtin).

“Ik z. Grenell, sepse pr0pàgàndà që vjen këto ditë nga ju për “a nti/amerikanizëm” është vetëm një kIithmë dës hpëruese e juaja, nga një njeri i papunë. Ne nuk besojmë në intimidim, lëre Kosovën rehat me probIemet e saj të shumta që pàndemià bashkë me ju ia shkaktuat vitin e kaluar. Ti zoti Grenell, asnjë punë s’e kreve deri në fund, andaj, ne s’do të merremi më me ty, misioni yt përfundoi t urpshëm, në një ‘betejë’ me hile për Kosovën”, ka shkruar ai në një postim në Facebook.

Reagimi i plotë i Bekteshit:

Zoti Grenell, mjaft vajtove, s’të ka faj Albini pse humbe dhe s’ke punë

Ik, z. Grenell, mos n’a kontamino ambientin me cicërimat tua vajtuese, n’a lë rehat të shijojmë fitoren plebishitare, fitoren që ai g rusht shteti yt në kohë pàndemie sikur e galvanizoi qytetarin kosovar, për një r eferendum dhe një mini/r evolucion.

Albini s’ka faj se ti, dhe bosi yt shkaktuat a tentat ndaj Kapitol Hill-it dhe h umbët me një votë pIebishitare, Albini s’ka faj se miqtë tuaj dhe veglat tuaja që i shtyre të bëjnë g rusht shtet në Prishtinë u bënë pjesë e historisë së z ymtë, u bënë V irusi12%.

Albini s’ka faj se shqiptaro-amerikanët, shumica votuan mikun e madh të tyre Joe Biden, Albini s’ka faj që vota shqiptare në Amerikë e kishte peshën më të madhe se ajo serbe, Albini s’ka faj se presidenti Trump tha: “Nëse unë h umb nga Joe Biden, do ta lëshoj Amerikën”, Albini s’ka faj se ti z. Grenell ke filluar të flasësh vetë-me-vete.

Z. Grenell, pas d ështimeve tuaja si ambasador në Gjermani dhe d orëheqjes tënde para se të shpallesh persona non-g rata atje, ti, iu v ërsule Kosovës, jo me dipIomaci, por me ar rogancë, b ullizëm e i ntimidim.

U mundove të në nshtrosh politikanët kosovarë, por, ata që ishin vegla tuat pësuan keq, derisa ata që të k undërshtuan, e thyen rekordin historik të votimit në Kosovë, megjithëse ti me p ushtetin tënd të madh i d elegjitimove ata vetëm për disa muaj, por ata u kthyen më të fuqishëm me një votë pIebishitare.

Z. Grenell, derisa ti në kohë p andemie, ia s uspendove Kosovës fondin e mileniumit, kukullat tua në Prishtinë gëzoheshin gjoja në emër te ‘p ro-amerikanizmit’ gjersa ti n dëshkoje qeverinë Kurti, u k ërcënuat se do t’i tërhiqni edhe t rupat ushtarake nga Kosova dhe për këtë angazhuat edhe duetin f amëkeq të Shtëpisë së Bardhë, djalin edhe dhëndrin e presidentit Trump, derisa në Prishtinë kukullat tua j osheshin, n gazëlleheshin, me atë autoritetin f alsë qe ua jepje ti, derisa ata nuk ishin të vetëdijshëm për d ëmin që ia shkaktonin vetes dhe vendit.

Z. Grenell, ty dhe bosit tuaj u mungon njohuria elementare për vendin tim, ju u munduat të krijoni një histori dhe një gjeografi të paqenë për Kosovën, (dhe për këtë heshtën kukullat tua në Prishtinë) duke ia ndërruar kohën dhe vendin, Kosovës, por kjo zgjati tepër shkurt si “nën dritë të hënës” si te ajo e famshmja komedi e Shekspirit “A Midsummer Night’s Dream” ku thuhet: “Udha e dashurisë së vërtetë kurrë nuk eci mirë”.

Z. Grenell, ti kurrë nuk e njohe e as e respektove komunitetin shqiptaro-amerikan, dhe kjo të kushtoi fort, kur kongresisti Joe DioGuardi i kritikoi veprimet tua, ti si një diletant dhe me a rrogancë pyete: kush është ai? Nuk e njohe apo nuk deshe ta njohësh një kongresit shqiptaro-amerikan dhe kryetar i LQSHA-së, një ndër më meritorët për pavarësinë e Kosovës, ti s’pate njohuri as për KKSHA-në me shqiptaro-amerikanët më eminentë. Por ti, në vend të atyre e njohe Hotin, Skendën, Bleonën dhe Evi Angelakis, dhe vërtetë ‘fitove’ fort me ta.

Ju zgjodhët t’i përkrahni ata politikanë kosovarë që janë kampionë të k rimit të 0rganizuar, ata që i d ënoi votuesi, dhe ju paradoksaIisht, në kundërshtim me principet amerikane zgjodhët të injoroni dhe rr ëzoni fituesin. A e dini se kjo konsiderohet shkelje e “Konventës së Vjenës për marrëdhënie diplomatike”?

Ik z. Grenell, sepse p ropa ganda që vjen këto ditë nga ju për “a nti-amerikanizëm” është vetëm një kIithmë d ëshpëruese e juaja, nga një njeri i papunë. Ne nuk besojmë në intimidim, lëre Kosovën rehat me problemet e saj të shumta që p andemia bashkë me ju ia shkaktuat vitin e kaluar. Ti zoti Grenell, asnjë pune s’e kreve deri në fund, andaj, ne s’do të merremi më me ty, misioni yt p ërfundoi t urpshëm, në një ‘betejë’ me hile për Kosovën.