Analisti ushtarak serb në alarm: “Amerika do ta armatos fuqishëm ushtrinë e Kosovës!”

LAJME


Us htria e Kosovës po merr mbështetje te Shteteve të Bashkuara të Amerikës, për këtë arsye në Serbi kjo temë është ndër më kryesoret. Tani atje kanë filluar të shqetësohen edhe për atë se si Us htria e Kosovës do të jetë e furnizuar mirë, pasi do të marr donacione nga us htritë perëndimore, në veçanti nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Analisti ushtarak serb Miroslav Lazanski ka thënë se U shtria e Kosovës do të pajiset me ar matim të rëndë ushtarak nga ShBA, ar matim që ky shtet do ta tërheq nga Afganistani dhe vendet tjera. Us htria e Kosoves Sinqerisht nuk do të më habiste sikur Kosova të marrë edhe një batalion ta nkesh dhe këto tanke të jenë më moderne se ato M-84 tonat, meqë tanket tona nuk janë modernizuar.