Angela Merkel refuzon të marrë vaksinën – ja arsyeja!

LAJME


Gjatë fushatës së vaksinimit që po zhvillohet në Gjermani, kancelarja Angela Merkel ka refuzuar të marrën dozën e parë të AstraZeneca, kjo për shkak se ajo nuk rekomandohet për grupmoshën e saj.

Autoritetet gjermane nuk e kanë aprovuar vaksinën AstraZeneca për personat mbi 65 vjeç, ndërkohë që vetë kancelarja është 66 vjeç.

“AstraZeneca është një vaksinë e besueshme, efektive dhe e sigurt, e aprovuar nga Agjencia Evropiane e Barnave dhe e rekomanduar në Gjermani deri në moshën 65 vjeç”, tha Merkel.