As Rusia as Amerika, ky është vendi më i vështirë për t’u pushtuar

LAJME


E rrethuar nga varg malet, Zvicra është ndihmuar nga kjo gjë për vjet që të mbajë larg pus htuesit. Në planin mbrojtës të miratuar që në shekullin e 19’të, vendi përdor alpet si mënyrë për t’i bollkuar rrugën çdo ndërhyrjeje nga jashtë. Plani përfshinte fortifikimin e rajonit alpin dhe ky plan vazhdoi edhe pas Lutfës së Dytë Botërore pasi krëcënimi nga një pus htim i mundshëm nga sovjetikët ishte shumë i lartë.

Ushtria zvicerane rrt heoi me tel të gjithë infrastrukturën në male, si rrugë dhe ura, në mënyrë që t’i hidhte në erë në çdo rast që do të kishte ten.tativë për pushim. Në këtë mënyrë f0rcat pus htuese do të humbnin kohë dhe energji për të gjetur mënyrë për të hyrë në territorin e Zvicrës.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive