Austriaket Të Lumtur Me Albin Kurtin Mësojeni Qfar Fjalë Madhështore Kanë Për Të !!!

LAJME


Eurodeputeti austriak, Lukas Mandl ka folur për dialogun për mes Kosovës dhe Serbisë.Ai tha se rezultati i këtij dialogu duhet të jetë njohja e dyanshme mes Kosovës dhe Serbisë.Ai po ashtu tha se dialogu mes Kosovës dhe Serbisë mund të jetë model për botën.-u shpreh eurodeputeti Austriak Lukas Mandl

“Isha i lumtur që dëgjova që Kurti tha se është i gatshëm të vazhdojë dioalogun me Serbinë në qershor… Kjo nuk duhet kuputuar si lojë politike, por rrugë e rëndësishem për njerëzit në rajon. Rezultati duhet të jetë njohja e dy anshme mes Kosovës dhe Serbisë. Kjo do të hapë derën edhe për njohjen e pak shteteve të BE-së, që nuk e njohin Kosovën”, tha Mandl.

“Dailogu Kosove-Serbi mund të jetë model për botën, që k onfil ikt et me baza et n ik e, rel igj ioz e, idel ologjike në histori që kanë shkak tuar kaq shumë dë me dhe kanë qenë jor acio nale mund të shërbejë të thuhet se në kofl ikt ike të tilla të mbesin në librat e historisë, por tash të kujtohet përfundimi i tyre me em pati, në mënyrë pozitive për të pasur rapo rte në të ardhmen”, tha Madl.