“Trojet shqiptare në Maqedoni, nuk i ka pushtuar Maqedonia, por Serbia!”

“Kjo Shqipëri e sotme, është rezultat i paf uqisë shqiptare, i orientimit të gabuar, mungesës së aleatëve dhe në anën tjetër, dëshmon për aleancën sIIave, ortodokse dhe perëndimore në favor të Serbisë. Pra, Republika e sotshme shqiptare është pasojë e dështimit tonë në fushëbetejë dhe në tryezë. Shqipëria është ndjenja e vogëlsisë shqiptare. Ajo gjithmonë […]

Continue Reading

Gruaja nga Ukraina që nuk harroi Shqipërinë!: Tani u mëson Gjuhën Shqipe, shqiptarëve të Ukrainës

Natalia Kircheva është mësuese e gjuhës shqipe në shkollën e fshatit Karakurt në lagjen Bolgard të Odessa, Ukrahinë, ku shqiptarët dhe banorët e tjerë të pakicave të ndryshme jetojnë në mënyrë kompakte. Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko, shprehet se “Natalia Kircheva është mësuesja e parë e gjuhës shqipe në Karakurt, fshatin në Ukrahinë […]

Continue Reading

Eksperti Amerikan me deklaratë ndaj Serbisë!: Shqipërinë e Madhe pranojeni në Kushte Paqësore! Kjo është një realitet

Perëndimi duhet të heqë dorë nga fantazia se paqja afatgjate në Ballkan mund të arrihet me izolimin e Serbisë, por edhe Beogradi duhet të bëjë kompromis e ta njohë Kosovën shtet, ka vlerësuar në The Observer eksperti amerikan për siguri dhe ish-analisti i Agjencisë Kombëtare për Siguri (NSA) John Schindler, transmeton Koha.net.Hvp hvpsiren me pvshte […]

Continue Reading

Absolutisht “49%” Shqipëtarët janë Populli shumicë në Maqedoni, Shprëndajeni sa më shumë ti përkrahim Vëllezërit tanë

Shpaloset e vërteta e madhe, shqiptarët në Maqedoni jo që nuk janë numri dy i popullsisë, por janë numri një, 49 % e popullatës janë shqiptarë, gati shumicë absoIute! Që këtej e tutje, të gjithë duhet të thonë se shqiptarët janë populli shumicë në Maqedoni, pasi sipas të dhënave të reja rezuIton se ata që […]

Continue Reading

Myftiu nga Beogradi!: Kosova është Djepi i Serbisë! Parimet e Vuçiqit duhet të Respektohen!

Myftiu i Serbisë, Mustafa Jusufspahiq ka dekIaruar se Bashkësia Islame e këtij shteti e respekton presidentin, Aleksander Vuçiq dhe sipas tij, çdo herë ka mar rëd hënie të mirë me aut0ritetet vendore. Ai duke folur për gazetën Novosti, ka theksuar se komuniteti islam në Serbi duhet t’i respekt0jë pikëpamjet e Vuçiq për aq sa Kosova […]

Continue Reading

Turpi që ia bëmë vetes!: Gjuha Shqipe humb statusin si Gjuhë Shtetërore në Jugun e Shqipërisë!

Greqizimit i jugut të Shqipërisë! Gjuha shqipe sipas tabelave në jugun e Shqipërisë humb statusin si gjuhë shtetërore dhe quhet gjuhë e pakicës kombëtare. Pra, greqishtja quhet gjuhë primare në jugun e Shqipërisë sepse gjithnjë e para shkruhet gjuha zyrtare shtetërore. Shikoni tabelat, bëhet fjalë për Bashkinë e Finiqit. Edi Rama nesër del me një […]

Continue Reading