Befason nipi i Napoleon Bonapartës, jep deklaratën e madhe për shqiptarët

LAJME


Leon Hëzej (Leon Heuzey, 1831-1922) ishte një arkeolog dhe historian i shquar francez, Anëtar i Akademisë së Arteve të Bukura dhe i Akademisë së Mbishkrimeve dhe Letërsisë së Parisit, nip i Napoleon Bonapartit.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Pas ekspeditës arkeologjike në Maqedoni, ku mblodhi mjaft material arkeologjik, të cilin e botoi në librin “La mission arhelogigue de la Macedoine” (Misioni arkeologjik në Maqedoni), më 1867 erdhi në Shqipëri. Zbriti në Vlorë dhe u nis në Apoloni.

Per arsyje qe historia eshte e gjate, vazhdoni ketu..LEXO ME SHUME