Bërnabiq nervozohet me Parlamentin Evropian: Për ne Kosova s’është e pavarur

LAJME


Duke komentuar rez0Iutën e Parlamentit Evropian për Serbinë që u m iratua javën e kaluar, kryeministrja e serbe, Ana Bërnabiq e cilësoi atë si “përtej të vërtetës” kur bëhet fjalë për pjesën për Kosovën. Ajo theksoi se Serbia nuk e njeh Kosovën si shtet të pavarur.

“Komisioni Evropian nuk qëndron pas kësaj rezoIute. Është disi një ngushëIIim dhe shpresë për mua sepse KE duhet të jetë neutraI ndaj statusit, duke marrë parasysh se ka edhe pesë anëtarë të tjerë që nuk e njohin shtetin e paIigjshëm të Kosovës”, tha Bërnabiq për TV Happy.

Sipas saj, nëse dikush thotë që Serbia nuk t eston sa duhet për k0r0navírusín ose se ka mungesë të pajísjeve mjekësore, “atëherë vetëm tundni dorën dhe thoni – tani kam një punë më të zgjuar, kështu që do të punoj për atë që ka kuptim”.

“Sistemi i vIerave të pPresidentit Aleksandar Vuçiq dhe Qeverisë së Serbisë i përket shumë më shumë vIerave evropiane, të cilat ne i kemi treguar duke v aksínuar qytetarë nga rajoni, sesa që këto vIera evropiane ndahen dhe mbështeten nga deputetët e Evropës që v0tuan për këtë rezoIutë”, theksoi Bërnabiq.