Britania e Madhe njohton Turqinë: Së shpejti do të vijmë në Detin e Zi, Rusët alarmohen

LAJME


Britania e Madhe ka njoftuar futjen në Detin e Zi të aeroplanmbajtëses “Queen Elizabeth” duke a caruar jo pak rusët, flota e të cilëve ka rrethuar tashmë atë ukrainase në këtë rajon.

Aeroplanmbajtësja britanike pritet të kalojë gjatë muajit maj në detin e Zi, ndërsa fillimisht ata kanë njoftuar palën turke për kalimin në Dardanele dhe Bosfor, siç parashikojnë edhe konventat ndërkombëtare.