Canak: Çfarë bisedimesh, çështja e Kosovës ka përfunduar në vitin 1999, kemi kapituluar

LAJME


Kryetari i Lidhjes së sociaIdem0kratëve të Vojvodinës Nenad Canak ka thënë se është hip0krizi e dyfytyrësi që krytari i Serbisë i lihet faji se e ka t radhtuar Kosovës, dhe se dia nuk e kanë të qartë, e disa bëhen se nuk e kanë të qartë se çështja e Kosovës ka përfunduar në vitin 1999, transmeton Gazeta Metro.

Problemi i Kosovës ka eksaIuar në vitin 1981, ndërsa ka përfunduar në vitin 1999 me “kapituIimin të cilin e ka nënshkruar Slobodan Milosevici dhe qeveria e tij”.

“Atëherë e kemi humbur lutfën e kemi kapituaIuar”, ka thënë Canak, transmeton Indeksonline.rs.

“Për çfarë do të bisedojmë? Nuk do të bisedojmë asgjë”, ka thënë Canak, duke shtuat se mu për këtë është në skenë “kjo t0rturë”, në të cilën, ka thën ao, “0pozita, Jeremici e ekipi” gjosa se do ta shpëtojnë Kosovën nga Vucici.

“Në vitin 2008 (shpallja e pavarësisë së Kosovës) vetëm është 0peraci0naIizuar diçka që ishte realizuar. Pas viti ’99 dhe kapituIimit i cili ‘artistikisht’ është quajtur marrëveshja teknoko-ushtarake në Kumanovë, kemi ardhur në oiztë që tërë kohën të vërtitemi rreth Kosovës”, ka thënë Canak në televizionin serb “Pink”.

Se si do të definohen marrëdheniet e ndërsjella mes Prishtinës e Beogradit mbetet të shihet, thotë Canak, duke shtuar se “duhet të përfundojë ashtu që të nënshkruhet marrëvehshja ndërkombëtare”.

“Dhe kjo do të jetë më së miri të ndodhë brenda BE-së. Dhe atëherë do të kemi mundësi për zhvillim të mëtejmë”, ka përfunduar Canak./gazetametro.net