“Çartet“ Eurodeputeti austriak: Heqja e vizave për kosovarët duhet të ndodhë tani

LAJME


Eurodeputeti austriak, Lukas Mandl, ka shkruar për pesë vjetorin e marrëveshjes së StabiIizim Asociimit me Bashkimin Europian.

Përmes twitter ai ka thënë se kjo marrëdhënie e parë kontraktuale mes BE-së dhe Republikës së Kosovës, ishte moment historik si rrugëtim i rëndësishëm drejt anëtarësimit në Bashkimin Europian, njofton Klan Kosova.

Në këtë kontekst, ai thotë se liberaIizimi i vizave është vonuar dhe duhet të ndodhë tani.

”Pesë vjet më parë, Marrëveshja e StabiIizim-Asociimit me #Kosovën hyri në f uqi. Si m arrëdhënia e parë kontraktuaIe midis EU dhe RKS kjo ishte një moment historik i rëndësishëm në rrugën e Kosovës drejt anëtarësimit në BE. LiberaIizimi i v izave është i v0nuar dhe duhet të ndiqet tani”, ka shkruar ai.