Çeda ngacmon Daçiqin: Ti që i këndoje Erdoganit “OSMAN AGA” je një poterxhi kafenesh

LAJME


Kryetari i partisë liberal-demokratike (PLD) të Serbisë Cedomir Jovanovic ka vlerësuar se Serbi më shumë se kurrë më parë është në k onfIikt me vetveten, para së gjithash për shkak se nuk është definuar qëllimi i shoqërisë, perspektiva evropiane e Serbisë.

“PLD do të ktheht në parlament dhe në jetën politike të vendit jo si thes për g0ditje, por të tillë çfarë duhet të jemi për shkak të vendit, i cili është i gj ykuar në zgjedhjen me Vucicit e një opozitë edhe më të keqe – u ka thënë Jovanovic dje gazetarëve në Kuvendin e Serbisë.

“Dacic thotë – nuk mund të besoj se Evropa nuk mund të bëjë asgjë. Kush thotë se nuk mundet? Evropa na ka trgeuar se ku jemi. Kur bëjmë ‘diplomacinë e p oterxhiut”, atëherë përfundojmë ashtu si përfundon çdo p oterxhi provincial”, ka thënë Jovanovic sipas medieve serbe.

“Ne nga (kancelari i Austrisë) Kurzi presim të na ndihmojë t’i zgjidhim problemet me Prishtnën? Kjo ndoshta mund të ndodhë në ora tre në mëngjes i d ehur në Guçë të punojë nën tendë, por si ministër i punëve të jashmt për diçka të tillë nuk ka të drejtë”, ka shtuar Jovanovic.

Ai ka thënë se Serbia është v iktimë e “politikës së p oterxhitu”, shitjes trimëri dhe të mbajturit leksione të tjerëve.

“Deri sa nga ana tjetër myftiu t’i ngjet njëqind euro në ball, ndërsa ti i këndon Erdoganit. A e ka njohur Erdogani Kosovën? Po. A ka lobuar që Kosova të hyjë në Interpol – ka lobuar. Po pse pra atij ia këndon “Osman aganë”, ndërsa ne na mban leksioni mbi patri0tizmin” – është pyetur Jovanovic.

Nga ana tjetër, grupi parlamentar i SPS (partisë së Dacicit), ka reaguar ndaj paraqitjes së Jovanovicit, duke thënë se po “përpiqet t’i zhvlerësojë rezultatet e mëdha të cilat i ka arritur në lutfë për mbrojtjen e të drejtave të popullatës serbe në Kosovë, si edhe në lutfë për mbrojtjen e interesave të Serbisë e qytetarëve të saj”