Çedomir Jovanoviç: Udhëheqësia Serbe po mirëpresin Putinin! Qfarë ardhmërie prisni nga ky njeri!

LAJME


Kryetari i Partisë Liberal-Demokratike, Çedomir Jovanoviq, u është përgjigjur ashpër akvuzave që i kanë ardhur nga politikanë të ‘Aleancës për Serbinë”, lidhur me vendimin e partisë së Jovanoviqit për të mos e b0jk0tuar fjalimin e presidentit të Sllovenisë, Borut Pahor, që u mbajt në Kuvendin e Serbisë.

Sipas Jovanoviqit, gjëra të tilla kanë ngjarë vetëm gjatë regjimit të Sllobodan Millosheviqit.

“Ata po tregojnë që kanë më shumë ngjashmëri me Sllobodan Millosheviqin”, ka thënë Jovanoviq si kundërpërgjigje për k ritikët.

Sipas politikanit pro-evropian serb, nuk pritet të ketë të ardhme të mirë për Serbinë, përderisa mirëpritet presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, e b0jk0t0het ai i Sllovenisë.

“Nuk ka të ardhme të mirë për Serbinë, ku pritet Putini dhe b0jk0t0het Pahori. Politika që po mundohet të a rsyetojë k0Iapsin e marrëveshjes së Brukselit, është e njëjta politikë që dërgon këshilltarët e saj më të mirë në Kremlin, së bashku me politikën e tyre të konfIikteve ndërmjet Serbisë dhe Bashkimit Evropian”, është shprehur Jovanoviq, shkruajnë mediat serbe, transmeton Gazeta Express.

Sipas politikanit serb, Sllovenia është një anëtar i Bashkimit Evropian dhe NATO-s, dhe mund të ndihmojë Serbinë në rrugën e integrimit në Bashkimin Evropian.

“Nuk do të ketë demokraci në Serbi nëse ideologjia kryesore është nacionaIizmi dhe izoIimi nga bota. Ky është mesazhi ynë i qartë për elitën në p ushtet, kolegët nga opozita por mbi të gjitha për qytetarët që duan Iirinë dhe jetën normale, atë të cilën ne ua kemi mohuar për shkak të mungesës së g uximit dhe vend0smërisë për të thyer politikat s hkatër rimtare të Millosheviqit, që shënuan lutfëra, k rim dhe konfiikte me Perëndimin”, ka shtuar ndër të tjera Çedomir Jovanoviq, raporton Express.

Jovanoviq ndërkohë ka drejtuar edhe akvuza të as hpra ndaj partisë “Aleanca për Serbinë”, duke thënë se partia e tij e ka për obligim t’u 0frojë qytetarëve serbë dhe kësaj qeverie një 0pozitë.

“Ne jemi të 0bliguar t’iu 0frojmë qytetarëve serbë një aIternativë, që nuk i Iejon ata të bien në duart e miIitantëve 0rt0d0ks të “Aleancës për Serbinë’ e cila 0rganiz0n kampe ushtarake me fëmijë dhe i dërg0n ata në duart e ek stre mis tëve rus, që për ne ata janë amriku më i madh”, ka thënë ndër të tjera Jovanoviq. /GazetaExpress/