Çfarë fsheh dokumenti i Gjon Muzakës? Si u kërkua në vitet 70-80 damari i arit nga qeveria komuniste…

LAJME


Ne vitin 1510, princi i nje prej familjeve me te rendesisshme arberore, Gjon Muzaka shkroi nje doreshkrim, qe u njoh gjeresisht si testamenti i tij…. Teksa shume nga te dhenat mahniten studiuesit , disa rradhe ne brendesi shkuan shume pertej…. Ai pershkruan nje damar ari , prone te familjes Muzaka, per te cilin jep edhe disa koordinata gjeografike… Pikerisht keto te dhena ndoqi nje grup i posacem i ngritur ne vitet 80 me urdher te Ramiz Alise…

Cfare zbuluan gjeologet dhe studiuesit ? A arriten ata tek damari i arit te muzakajve ?

Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.

Gazetar: Marin Mema/ Gjurmë Shqiptare