Cilësohet si sytë e Zotit/ Ky është vendi më i shenjtë në botë dhe nuk ndodhet shumë larg nesh

LAJME


Cilësohet si sytë e Zotit/ Ky është vendi më i shenjtë në botë dhe nuk ndodhet shumë larg nesh

E vendosur në Iskar Gorge, në një prej rajoneve më të mëdha karstike në Bullgari, Prohodna është një nga shpellat më të njohura në një vend të mbushur me to.

The Eyes of God – Karlukovo, Bulgaria – Atlas Obscura

E njohur ndryshe si “Sytë e Zotit” (Eyes of God) ajo është shpella më një imazh të mrekullueshëm nëntokësor që tërheq vizitorët çdo vit. Shpella ka dy vrima simetrike në tavanin e saj, në një lartësi prej 262 metrash përmes të cilave shpella ndriçohet.

Dy vrimat janë krijuar si rezultat i forcave natyrore er ozive. Kur drita depërton në të dyja vrima, krijohet imazhi i dy syve të mëdhenj. Jo më kot ata njihen ndryshe si “Dy sytë e zotit”.