Clark: Gligorovi më tha më 1999: Shqiptarët nuk janë si boshnjakët, nuk durojnë, do të luftojnë

LAJME


Ish-komandanti i lartë i NATO-s, Wesley Clark, i cili drejtoi fushatën e b0mbard1meve të NATO-s k undër f0rcave serbe në vitin 1999, në një deklaratë për Zërin e Amerikës në gjuhën serbe, pati treguar se si gjatë një bisede me presidentin e atëhershëm të Maqedonisë, Kiro Gligorov, ky i fundit i kishte thënë se “shqiptarët nuk janë si boshnjakët” dhe se “ata nuk dur0jnë, do të Iuftojnë”.
“Presidenti maqedonas, Kiro Gligorov, më thirri dhe më tha: ‘E dini, do të keni problem të madh në Kosovë. Atje do të bëhet Iuftë, sepse shqiptarët nuk janë si boshnjakët: ata nuk dur0jnë. Ata do të Iuftojnë’. Dhe, kështu ndodhi, Iuftimet nisën”, kishte thënë Clark në këtë bisedë përmes Skype-it.

Më tej, ai tregonte se si Ambasadori Richard Hoblrooke kishte shkuar në qershorin e vitit 1999 për takim me Slobodan Milosheviqin.

“Më lidhi me telefon me Millosheviqin, të cilin e njihja nga koha e Daytonit dhe i thashë: ‘Ju lutem, mos ia bëni këtë popullit shqiptar’. Ai më tha: ‘Gjeneral Clark, këta janë njerëzit e mi. Unë nuk do t’i Iëndoj’. Natyrisht, kjo ishte gënjeshtër, sepse spastrimi e tnik tashmë po ndodhte”, ka deklaruar Clark.