Debat i nxehtë në Mal të Zi, Abazoviç “i vë vulën” Srebrenicës

LAJME


Mali i Zi, politika dhe kisha aty, janë përfshirë në debatin nëse kishte apo gen0cid në Srebrenicë. Për numrin dy të qeverisë filoserbe malazeze, shqiptarin Abazoviç, po, kishte gen0cid në Srebrenicë. Kjo u shkrua në Tëitter nga zv.kryeministri Abazoviç. “Qeveria malazeze respekton të gjitha gjykimet ndërkombëtare. Nuk ka diskutim mbi këtë temë. Kush nuk e kupton këtë nuk ka vend në funksionet e shtetit,” shkroi ai.Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

Këto r eagime erdhën pas një deklarate deklarata të ministrit të Drejtësisë dhe të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave të Malit të Zi, Vladimir Leposaviç, i cili tha se ai është i gatshëm të pranojë që gjen0cidi ka ndodhur në Srebrenicë, por vetëm nëse është “vendosur pa dyshim”. Kjo shkaktuar reagime të a shpra nga publiku.Reaguan udhëheqësit rajonalë, por edhe vendet evropiane, si dhe Shtetet e Bashkuara.Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive