Deputeti shqiptar ia kthen shqip Daçiçit në Parlamentin e Serbisë: Keni legjitimuar fjalën ofenduese “siptari”, ç’do thoshit sikur ne t’ju drejtohemi si “shkije”?

LAJME


Përfaqësuesi i shqiptarëve në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi ka mbajtur një fjalim në gjuhën shqipe përbaIIë deputetëve të tjerë të këtij Kuvendi. Pavarësisht ndërhyrjeve të vazhdueshme të kryeparlamentarit serb Ivica Daciç, Kamberi vazhdoi të n grejë zërin shqip ndaj vendimit të Gjykatës së Lartë në Beograd, që ka r efuzuar ta shpaIIë fajtor ministrin Aleksandër Vulin për d iskri minim, f yerje dhe gjuhë të u rr ejtjes ndaj shqiptarëve.Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

Kamberi tha se me këtë veprim Gjykata e këtij shteti ka l egal izuar termin o fe ndues “šiptari”. “Sot është e një ditë e vecantë. Është ditë e parë pasi një Gjykatë e këtij shteti ka legalizuar termin of endues “šiptari”. Gjykata e Lartë në Beograd ka r efu zuar ta shpallë fajtor Ministrin Aleksandër Vulin për d iskrimi nim, f yerje dhe gjuhë të u rrejtjes ndaj shqiptarëve.Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

Për gjykatën e lartë nuk vlen më as vendimit i Gjykatës së Apelit në fund të vitit 2018, e cila pati s anksio nuar p ërdorimin e termit ““šiptar” si gjuhë u rrejtje. Nuk vlen as mendimi i Komisioneres për Mbrojtjen e Barazisë, Bërnakica Jankoviç, që e ka cilësuar përdorimin e termit “šiptar” si nënçmues, fyes dhe shkelje e Ligjit për N dalimin e D iskrimi nimit”, ka thënë ai.VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE