Detaji shumë i dhimbshëm nga jeta e James Mattis, njeriut që dha ‘leje’ për ushtrinë e Kosovës

LAJME


Cila është jeta e James Mattis?

Përderisa ai njihet për karrierën e tij ushtarake dhe për reputacionin e madh për shkak të f0rmimit të tij të madh intelektual duke arritur edhe gradën e gjeneralit, ekziston edhe një detaj i d himbshëm i jetës së tij.

James Mattis nuk u martua kurrë dhe nuk ka fëmijë. Gjatë rinisë së tij ai i kishte pr0pozuar një gruaje me emrin Alice Gillis, e cila e kishte r efuzuar vetëm disa ditë para martesës me të.

Fakti që pas kësaj ai ka vazhduar të mbetet beqar, sikur lë të nënkupt0jë se ai nuk kishte mundur ta marrë veten pas kësaj.

Mattis njihet edhe me pseud0nimin ‘’m urgu i lutfës’’, shkaku i përkushtimit të gjatë në studimin e lutfës, por edhe për shkak të beqarisë. /gazetametro.net