Do gëzoheni pa masë : Hani 3 hurma arabie në ditë dhe më pas ju do të

LAJME


Edhe pse këto nuk konsiderohen si superushqime, u afrohen shumë atyre. Ata ofrojnë aq shumë përfitime shëndetësore saqë është pothuajse një domosdoshmëri për ne për t’i ngrënë ato!Dhe fakti që janë të ëmbla dhe me shije shumë të mirë i bën ato shumë më të mira! Gjithçka që duhet është të hani një javë nga ky frut i shijshëm dhe trupi juaj do t’ju falënderojë.Ne e duam çdo gjë që është e shijshme, ushqyese dhe e mirë për ju dhe shëndetin tuaj! Kjo është arsyeja pse ne duam ta ndajmë këtë informacion me ju dhe shpresojmë që ju të përpiqeni ta përfshini këtë frut në dietën tuaj.

Shëndeti i koc.kave do të përmirësohet
Sipas Julie Garden-Robinson, Ph.D., L.R.D., një profesoreshë në Universitetit Shtetëror të Dakotës së Veriut, hurmat e arabisë përmbajnë bor, i cili promovon koc.ka të shëndetshme.Një studim tjetër tregon se mineralet si fosfori, kaliumi, kalciumi dhe magnezi, të cilët gjenden tek frutat e thata, forcojnë esh. trat tona dhe luf. tojnë sëm. undje si osteoporoza.Shëndeti juaj i tretjes do të përmirësohet.Siç e përmendem dhe më sipër, hurmat e arabisë janë të pasura në fibra dhe sistemi ynë i tretjes kërkon që fibra që të funksionojë siç duhet.

Fibrat parandalojnë kapsllëkun dhe nxisin lëvizjet e rregullta të zorrëve. Një studim i publikuar në British Journal of Nutrition, tregoi se njerëzit që konsumojnë rregullisht hurmat e arabie kanë një sistem më të mirë të tretjes sesa ato që nuk e bëjnë.Ata ju ndihmojnë të luf. tuar str. esin dhe depr. esionin. Hurmat e arabisë përmbajnë vitaminë B6, e cila ndihmon trupin të krijojë serotoninë dhe norepinefrinë, të cilat përmirësojnë shëndetin tuaj të trurit.Serotonina rregullon humorin tuaj, ndërkohë që norepinefrinet ballafaqojnë str. esin. Për më tepër, ky studim tregon se nivelet e ulëta të B6 janë të lidhura me depr. esionin.

Sa më shumë Vitamina B6 ne marrim, aq më mirë do të ndjehemi jo vetëm fizikisht, por mentalisht. Ata ju japin një nxitje të konsiderueshme të energjisë.Hurmat e arabisë janë të pasura me fibra, kalium, magnez, vitamina dhe antioksidantë, gjë që i bën ato ushqim të përkryer. Ata sigurojnë një shpërthim të vazhdueshëm energjie falë sheqernave si fruktoza dhe glukoza.Për më tepër, sipas këtij studimi ata jo vetëm që rrisin energjinë tuaj, por frutat gjithashtu ju ndihmon ta rifitoni atë më shpejt pasi keni bërë diçka të lodhshme si të punuarit ose sporte!

Ata mund të parandalojnë sëm. undjet e ze. mrës.Një studim arriti në përfundimin se hurmat e arabisë reduktojnë nivelet e triglicerideve dhe ulin str. esin oksidativ, të cilët janë faktorë rre. ziku për sëm. undjet e ze. mrës dhe aterogjenezën.Për më tepër, ato janë një burim i pasur i kaliumit, i cili, sipas studimeve, ul presionin e gja. kut dhe zvogëlon rre. zikun e god. itjes në tru, si dhe sëm. undjet e tjera të zem. rës.Ata zvogëlojnë rrez. ikun e kan. cerit të zorrës së trashë

Hurmat e arabisë mbrojnë sistemin tonë të tretjes dhe zorrën nga bakt. eret e dëm. shme duke reduktuar kështu rrez. ikun e përhapjes së tyre në zorrën e trashë.Një studim, i kryer nga Departamenti i Ushqimit dhe Shkencave Ushqimore, zbuloi se njerëzit që konsumojnë hurmat e arabie rregullisht rrisin rritjen e llojit të mirë të bak. tereve që na mbron nga rritja e qelizave të kan. cerit në zorrën e trashë