Do të vijmë në një situatë në të cilën do të jetojmë së bashku me shqiptarët

LAJME


Patriarku serb Porfirije beson se në të ardhmen e afërt mund të krij0hen kushte bashkëjetese mes shqiptarëve dhe serbëve në Kosovë. Ai vlerësoi se në këtë moment, “interesat e ndryshëm të të mëdhenjve” ndërthuren rreth, të cilat, siç thotë ai, i shohin njerëzit si objekte, dhe vetë Kosovën si një “territ0r pa s hpirt”. “Për ne, Kosova është diçka krejtësisht e ndryshme”, tha patriarku në një intervistë për Radio Beograd 2.

Kur u pyet se si e sheh të ardhmen e m0numenteve kulturore dhe historike serbe në Kosovë, patriarku tha se kjo varet vetëm nga serbët, pavarësisht nga faktorë të ndryshëm të jashtëm.“Unë jam i sigurt se, nëse kemi një gjendje të tillë shpirtërore, herët a vonë do të vijmë në një situatë në të cilën do të jemi në gjendje të jetojmë së bashku, ku nuk duhet të jemi si vëllezër, por jam i sigurt që do të jemi në gjendje të kemi fqi njësi të mirë”, shtoi ndër të tjera ai.