DOSJA e Haklajve ndaj Berishës, tashmë në tavolinën e SPAK, fillojnë “ethet” tek Saliu

LAJME


Sa herë, që Berisha dëgjonte se në Tiranë kishte ardhur nipi i Haklajve, tm.errohej e fsh.ihej/ Familja e 4 të v.rarë.ve, nuk ka bërë vetë.gjyqësi kanunore dhe nuk ka besuar te drejtësia e vjetër e plepistit Gjin Gjoni, që koma.ndohej nga dyshja e kr.imin.elëve she.ikë të Lalzit, por ka pritur drejtësinë e re që formatoi, instaloi dhe ka nisur të zbatojë SHBA në Shqipëri

Përveç vendimit “non grata” dhënë nga SHBA, Sali Berisha do për.ballet dhe me aku.zën e familjes “Haklaj”, dep.ozituar në SPAK nga Aishe Haklaj, motra e 4 vëllezërve Halil, Shkëlqim, Fatmir e Ylli Haklaj, vr.a.rë me ur.dhër e financim të tij.

Pas 12 vitesh, motra e tyre ka ardhur enkas nga Suedia ku jeton me statusin “Azilante Politike”, për të çuar Sali Berishën para drej.tësisë së re, me prova konk.rete e të shumta, si nxi.tës, udhë.rues e financues i vr.asj.es së 4 vëllezëzve të saj në Tropojë.

E bindur, se drejtësia nuk është më në dorën e tij, kallëzuesja Aishe Haklaj, ka besimin se edhe në këtë moshë 78-vjeçare, pla.ku i z.i Sali Berisha do çohet para to.gave të z.eza, për kri.met e rë.nda që ka bërë ndaj familjes së saj e shumë të tjerëve.

Tashmë, hak.dhënia ligjore e Haklajve ndaj Sali Berishës, është në tavolinën e SPAK; dhe sipas procedurave e afateve kohore të Kodit Penal, i kallëzuari për 4 vr.asje të param.enduara, duhet të merret në het.im e py.etje, para bet.imit si deputet në parlament. Jo se veshja me imu.nitet, pengon SPAK-un e BKH-në për ta marrë të pan.dehur, por sepse sipas motrës së Haklajve, përbi.ndëshi Sali Berisha nuk duhet të përb.allet me drejtësinë si deputet, por si vra.sës dhe i barabartë para ligjit, si gjithë të tjerët.

Para dor.ëzimit të akt-ak.uzës në SPAK, Aishe Haklaj deklaroi se nuk ka patur asnjë plan, për hak.marrje me vetë.gjyqësi ndaj Berishës apo fëmijëve të tij; pavar.ësisht se Berisha ka jetuar me fri.kën e hakm.arrjes, duke u ruajtur her.metikisht me polici e gru.pe krim.inelësh.

Aq i tme.rruar ka qenë Sali Berisha nga hakm.arrja e kësaj familjeje, sa para 3 vitesh, kur “Pamfleti” publikoi lajmin, se në Shqipëri kishte ardhur nipi ko.mando Sokol Haklaj; “trimi” Sali Berisha kërkoi mbro.jtje nga shteti si ish-kryeministër; dhe u fsheh priv.atisht si person “në gj.ak”.

Por nuk ka patur asnjë plan për hakm.arrje zakonore, mbasi Haklajt kanë kërkuar e kanë pritur 20 vite, vetëm për drejtësi nëpërmjet gjy.kimit prej shtetit, i cili deri sot nuk ka gu.xuar as ta he.tojë.

Bëhet e ditur, se në tekstin e ak.uzës, janë skeduar dhe emra drejtuesish qeverie, policie, SHIK-u e krim.inelësh që ka përdorur Sali Berisha, për ndj.ekjen, nxjerrjen në kur.the dhe ekz.ekut.imin e 4 vëllezërve Haklaj; të cilët i ka shërbyer me poste të larta në polici, me pasuri e miliona lekë, gjatë dy pushteteve e tij deri më 2013-ën.

Redaksia “Pamfleti”, ka informacione, se pas motrës së Haklajve, në SPAK do depozitohen edhe kall.ëzime nga familje të tjera; të cilat kanë prova, që Sali Berisha është ko.ka e sken.arëve të zhd.ukjes e vra.sjes së fëmijëve, bashkëshortëve dhe të afërmëve të tyre, gjatë kohës kur ishte president e kryeministër./Pamfleti