Dritan Abazoviç i dërgon lutje BE-së: “Na ndihmoni për të hequr qafe kinezët!”

LAJME


Nënkryeministri malazes Dritan Abazoviç kërkoi ndihmë nga Bashkimi Evropian në shIyerjen e kredisë që Mali i Zi mori nga një bankë kineze për ndërtimin e pjesës së parë të s eksi0nit të aut0stradës Bar-Boljari.

Ai i tha Komitetit për Punë të Jashtme të Parlamentit Evropian (AFET) se probIemi i madh është b0rxhi ndaj Kinës.

“Ju lutemi na ndihmoni të kthejmë ato para, të këmbejmë atë hua me një hua me një bankë evr0piane, të përfundojmë bashkëpunimin me një institucion f inanciar evropian dhe t’i japim fund ndikimit kinez,” tha Abazoviç.