E dhimbshme, Izraeli rrafshon për herë të dytë fshatin palestinez

LAJME


Izraeli ka filluar shkatërrimin e një fshati beduin në Bregun Perëndimor të okupuar për herë të dytë në tre muaj, në atë që një grup i të drejtave e quajti një përpjekje për të zhvendosur një komunitet të tërë palestinez nga zona.

Autoritetet izraelite thanë se fshati Khirbet Humsah, në Luginën Jordan të Bregut Perëndimor verior, ishte ndërtuar në mënyrë të paligjshme në një poligon ushtarak dhe se banorët kishin refuzuar ofertën e tyre për të lëvizur në një zonë afër, raporton reuters.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Shtëpitë me çadra dhe strehimoret e kafshëve në fshat u rrafshuan për herë të fundit në nëntor, megjithëse banorët u kthyen menjëherë pas. Forcat izraelite filluan çmontimin e çadrave dhe stilolapsave të bagëtive në Khirbet Humsah të hënën, thanë banorët dhe B’Tselem. Të Mërkurën, trupat izraelite të shoqëruara nga buldozerë rrëzuan gjithashtu disa struktura prej çeliku dhe druri në fshat.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive