E njihni këtë vajzë në foto,ajo tani është shumë e pëlqyer nga publiku

LAJME


E njihni këtë vajzë në foto,ajo tani është shumë e pëlqyer nga publiku?

Parashqevi Simaku nje nga ikonat e medha te muzikes Shqiptare te gjithe e donin shume dhe ishte kengetarja e preferuar per te gjithe. U pëlqye dhe u duartrokit shumë. Por pas largimit në SHBA, flitet se jeta e saj është vës htirësuar vitet e fundit

Dhe shteti shqiptar nuk është interesuar kurrë për shendetin e një prej simboleve të artit, në një kohë kur kultura dhe muzika po rrë nohet gjithnjë e më shumë nga pseu doartistë.

Është rap ortuar pak vite më parë se ajo v uan nga par aliza faciale, që i ka pr ekur gojën. Ndaj ajo nuk përformon më në sk ena me këngët e saj. Mbase nuk dëshiron për këtë arsye, që pub liku ta shohë në një gj endje ku ajo nuk mund të këndojë më. Një këngëtare e përma save si Parashqevi Simaku, megjithatë

i mungon sk enës shqiptare. Pas largimit në SHBA, në fillim të viteve ’90, ajo u rik thyer shumë rra llë. Për herë të fundit më shumë se dy dekada më parë.

Nuk dihet prej vitesh më asgjë për një nga këngëtaret ikonë të vendit tonë. Edhe këtij muaji, që numëron ditët e fundit, ajo i këndoi një nga këngët simbol të rinisë së atëhershme, këngë që këndohet me nostalgji edhe sot. Sepse e tillë ishte Parashqevia, për të mbetur në ze mrat dhe memorien e popullit dhe pu blikut, ndoshta në përj etësi.