E paimagjinueshme në Evropë, zbulohet pasuria e madhe në nëntokën norvegjeze

LAJME


Zvicerani Michael Wurmser ishte një bankier, investitor dhe konsulent. Dhe më pas ai u takua me partnerë të rinj biznesi nga Norvegjia. Oferta e tyre: blerja e pesë licencave për depozitat fitimprurëse të fosfatit në Norvegji, të cilat më parë kanë qenë “shënjestra” e universiteteve norvegjeze dhe Shërbimit Gjeologjik Norvegjez (NGU), shkruan Deutsche Welle.

Në shikim të parë, kjo histori nuk tingëllon shumë spektakolare. Por është në të vërtetë një nga zbulimet më interesante në Evropë. Në ndërkohë, Bashkimi Evropian ka reaguar, por edhe Kina. Kompania e Wurmser-it pretendon se ka zbuluar depozitimin më të madh të këtij lloji të lëndës së parë në botë. Eshtë vlerësuar se ka të paktën 70-80 miliardë tonë minerale të ndryshme.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive