E PAPRITUR/ Nuk do t’a besoni se çfarë u propozua në Zvicër, Ja detajet

LAJME


Një propozim interesant ka ardhur nga një profesor zviceran, që thotë se për të rritur vakksinimin në Zvicër, duhet të jepet një shumë prej 1000 franga.

Helmut Dietl, Profesor i Administrimit të Biznesit në Universitetin e Cyrihut, sugjeron: “Nëse do të paguani 1,000 CHF për çdo person që vakksinohet, do të kishte shumë më shumë gjasa të arrini numrin e njerëzve të vakksinuar për t’i dhënë fund panndemisë”, thotë ai.

Ai i referohet një ideje nga Robert E. Litan nga Instituti Brookings dhe llogarit për Zvicrën se nëse vakksina do të ishte 90 për qind efektive, kjo do të kushtonte rreth 5.3 miliardë franga Zvicër. “Një shumë krenare”, përmbledh Dietl, raporton “20 min”, përcjell albinfo.ch.

Krahasuar me masat e tjera, paratë do të investoheshin mirë sipas Dietl: Nga njëra anë, sepse njerëzit e vakksinuar mund të bënin përsëri një jetë normale. Meqenëse “paratë e vakksinimit” do të rrisnin gjithashtu fuqinë blerëse të njerëzve, shteti mund të vrrasë dy zogj me një gur, sipas Dietl: “Së pari, pandemia do të marrë fund, dhe së dyti, ekonomia do të rritet.”/Albinfo.ch