Edi Rama i dërgon mesazh ambasadores amerikane: Nuk kam nevojë të më tregosh detyrën time

LAJME


Pasi i thumbuan ditën e kaluar rreth dëtyrave të tij dhe cështjes së zgjedhjeve të 25 prillit, Edi Rama nuk ka të ndalur. Ai vazhdon akoma t’i drejtojë disa fjalë Ambasadores Amerikane Yuri Kim si dhe Ambasadorit Britanik për faktin që ata, të paktën sipas Ramës, janë të përfshirë më shumë sec duhet në cështjen e zgjedhjeve.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Kreu i shtetit u sigurua që Yuri Kim të mësojë se nuk ka përse t’i kujtojë se cilat janë detyrat e tij si Kryeministër i vendit. Rama goditi me fjalët e tij dhe në këtë artikull ju mund ti lexoni të plota:

“Unë këtë ambasadorin britanik nuk e kuptoj pse është kaq i përfshirë në çështjen e zgjedhjeve në Shqipëri. Kam shumë respekt për të, por nuk e kuroj pse është kaq i përfshirë. Po e them publikisht se ia kam thënë edhe personalisht. Unë nuk kam nevojë të ma thotë ambasadorja amerikane detyrën time. Kam shumë respekt, ajo është në të drejtën e vet. Mos ma nxirrni përpara ambasadoren amerikane. Nuk kam nevojë të ma kujtojnë punë asnjë ambasador. Unë e di shumë mirë detyrën time karshi ligjit dhe popullit shqiptar.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ligji është fare i qartë. Kush ka bërë në të shkuarën vepra penale për të cilat është dënuar duhet të mos kandidojë për një funksion publik. Madje unë e kam nxitur që të shtihet edhe në administratë. Ligji bazohet në deklarimin dhe mbi kontrollin. Unë nuk kam shpresë që ju do ta mësoni sepse nuk doni që ta mësoni. Por po ua përsëris nuk e kuptoj dot akoma 30 vjet pasi e kemi zgjedhur një sistem të përgjegjësisë individuale ti kërkohet kryetarëve të partive pse njëri apo tjetri del që ka gënjyer. Si mundet një parti të penetrojë nëpër dokumenta që bota i ka të mbyllura. Bota pas 5 vitesh të deklaron të larë, ke bërë cke bërë. Zgjedhja për të jetuar në demokraci është zgjedhja për të pasur të drejtën të gabosh pa u pushkatuar. Kjo është arsyeja pse PS, PD nuk e ka çuar në gjykatë kushtetuese që nuk ka gjykatë që këtë ligj e konsideron komform të drejtave, pro ka qenë një kompromis për të mos e çuar”, deklaroi Rama.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive