Edi Rama pas vizitës në Turqi!: Dronët Turq do të vëzhgojnë territoret tona! Shqipëria më e sigurt se kurrë!

LAJME


Kryeministri Edi Rama ka vendosur t’i kalojë Turqisë kontrollin e të gjithë t erritorit shqiptar, duke vënë në pikëpyetje Sigurinë Kombëtare. Gjatë takimeve të zhvilluara në Ankara, vetë kryeministri ka njoftuar se nëpërmjet Turqisë do të ndërtohet një sistem kontroIIi për t erritorin e vendit me dronë superinteIigjentë.

Detaje për projektin, i cili ka ngritur pikëpyetje të mëdha, mbi sigurinë e vendit, dha edhe ministrja e infrastrukturës edhe Energjisë, Belinda Balluku ,e cila gjatë një interviste televizive deklaroi se do bëhet kontroIIi i territorit me anë të dr0neve dhe kamerave të vendosura kudo.

Ndërkohë mediat gjermane shkruajnë se Erdogan ka ngritur një ‘ushtri hije’ që operon jashtë vendit.

Sipas investigimit të portalit T-0nline, bëhet fjalë për një kompani mercenarësh që kryen 0peracione të ndryshme dhe shitje amratimesh për vendet e huaja.

Kompania Sadat është themeluar në vitin 2012 dhe qëllimi i saj është trajnimi i mercenarëve që lutfojnë për Erdoganin me qëllim krijimin e një superfuqie isIamike.

Misioni i kompanisë është ky: Të parandalojmë që Turqia të bëhet e varur nga shtetet imperiaIiste perëndimore.

Në investigim thuhet se kompania vepron në shtete të tilla si Siria, Libia, Tunizia, Somalia, Etiopia, Katari, Bosnja, Kosova dhe Shqipëria.