Edi Rama: S’jam nacionalist, jam patriot

LAJME


Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka thënë se në Tiranë ka përpjekje për të hedhur baltë mbi procesin e afrimit mes Serbinë dhe për ta treguar atë si proces në dëm të Kosovës çka sipas tij është komplet një mënyrë e vjetër e të lutfuarit të k und ërshtarit politik.

“Edhe kjo e ka jehonën e vet këtu në f0rca të caktuara, individ. Nuk jam naci0naIist sepse naci0naIistët ia duan të keqen tjetrit, unë jam patriot sepse e dua të mirën e vendit tim. Naci0naIistët duan të shohin vendin e tjetrit tek digjet, kurse patriotët duan që vendi i tyre të lulëzojë dhe që të lulëzojë vendi yt do të thotë që të jesh i drejt me tjetrin dhe të kërkosh që tjetrin ta bësh pjesë të suksesit tënd”, është shprehur Rama.

“Kjo është shah. Lutfa është njëfarë mënyre boks, pavarësisht se ka brenda gjitha elementet e strategjisë. Paqja është shah. Nuk mund të v rasësh dhe të ka caf ytesh atë që është në finale. Gjithçka duhet bërë me strategji”.

“Mendoj që nuk ka shumë për të menduar në këtë moment sepse është shumë e qartë – sot na duhet të tregojmë se toleranca jonë nuk është dobësi, maturia jonë s’është dobësi se dëshira jonë për dialog, për mirëkuptim, zgjidhja me paqe dhe gjithçka tjetër nuk është dëshira e më të dobëtit përpara më të fortit”, ka thënë ai në Zona B.

Rama ka thënë se të gjitha të sipërpërmendurat janë f0rca e shqiptarëve si në Kosovë ashtu edhe në Shqipëri.

“F0rcën nuk duhet që ta humbasim dhe duhet ta themi qartë atë që mendojmë”./kk/