Eksperti amerikan kërkon nga Biden të reagojë për provokimin e Vuçiqit: Pavarësia e Kosovës s’do të jetë më kurrë subjekt diskutimi

LAJME


Eksperti amerikan, Alon Ben Meir, ka reaguar ndaj pr0v0kimit të presidentit serb, Aleksander Vuçiq, i cili dje pubIikoi një fotografi të hartës së Kosovës me flamurin e Serbisë në të.

Ben Meir me anë të një postimi në Facebook ka thënë se SHBA-të dhe BE-ja duhet ta dën0jnë këtë pr0v0kim të Vuçiqit.

Ai tutje ka shtuar se presidenti amerikan, Joe Biden duhet të dërgojë porosi të qartë tek Vuçiqi, se pavarësia e Kosovës s’do të jetë më kurrë objekt neg0cimi.

“SHBA-të dhe BE-ja duhet ta dën0jnë pr0v0kimin e Vuçiqit. Presidenti i SHBA-së duhet të dërgojë mesazh të qartë tek Vuçiq se pavarësia e Kosovës nuk do të jetë më kurrë subjekt diskutimi”, ka shkruar Alon Ben Meir.

Ndryshe, kosovarët tanimë kanë hapur edhe një peticion online që rrjeti sociaI, Instagram, t’ia fshijë foton me përmbajtje n xitëse Vuçiqit.