Eksperti amerikan vjen me fjale te medha per Vjosen, ajo duhet që të jetë Presidente në 5 vitet e ardhshme!

LAJME


Aktualisht vendi po drejtohet nga us htruesja e detyrës së presidentes Vjosa Osmani, e cila këtë post mund ta mbajë deri në gjashtë muaj. Emri i saj edhe më herët është la kuar për postin e presidentes së vendit. Të përshtatshme për këtë pozitë, kryeparlamentaren e Kosovës, e sheh edhe Alon Ben-Meir, profesor dhe ek spert amerikan për politikën dhe çë shtjet e Ballkanit në Universitetin e Nju Jorkut.

Duke folur për gazetën “Bota sot”, Ben-Meir ka thënë se Osmani do të ishte e përshtatshme që të shërbente si presidente për pesë vjet, për shk ak të përvojës së saj dhe faktin që nuk është e ak uzuar për korr upsion.” Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Në lidhje me Osmanin, unë besoj se duke pasur parasysh përvojën e saj, rininë dhe kuptimin e çë shtjeve dhe fa ktin që nuk është ak uzuar për ndonjë akt korr upsioni, ajo me siguri do të jetë e përshtatshme për të shërbyer si presidente për pesë vjet”, ka thënë profesori. Ai ka theksuar se Kosova nuk duhet të shkojë në zgje dhje të reja, pasi ato sipas tij, do të shka ktonin pasiguri të panevojshme politike. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive