Erdogan jep paralajmërimin e fuqishëm: Turqia do ta thyej trekëndëshin e djallit

LAJME


Erdogan jep paralajmërimin e fuqishëm: Turqia do ta thyej trekëndëshin e djallit

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka premtuar një sërë reformash gjuqësore dhe ekonomike. Ai tha se Turqia do të zbatojë këto reforma për të htyer “trekëndëshin e djallit”, duke përmendur këtu normat e interesit, inflacionin dhe kurset e këmbimit të huaj.

Erdogan tha se Turqia po do të kryejë reformat demokratike , jo sepse ishte “e detyruar” ta bënte këtë, por sepse “populli e meriton atë”