FOTO Dite/ Janar 1911, artistët shqiptarë në SHBA vinin në skenë dramën “Besa”

LAJME


Amatorët e Shoqërisë Tbeatrale “Shqipëria” të cilët do të lozin dramën “Bessa” të shtunën mbrëma në Natick, Mass. Rentni tí shikoni”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ishte ky shkrimi që shoqëronte aktivitetin e artistëve amatorë shqiptarë në SHBA, të cilët kishin krijuar grupin e tyre artistik të quajtur “Shqipëria”. Ishte muaji janar i vitit 1911 kur grupi artistik “Shqipëria” në SHBA vendosi në skenë veprën “Besa” të Sami Frasherit.

Foto kortezi e Ilirian Agolli.