FOTO / Kush është gruaja nga Kosova që Tito ia dhuroi orën e arit?!

LAJME


Ishte vitit 1979 kur rrugët e Prishtinës ishin mbushur me flamuj kombëtar dhe ku muzika e vallëzimi jehonte gjithandej. Qytetarë të shumtë të veshur me veshje kombëtare, i prinin valles rrugëve të kryeqytetit. E gjitha kjo ishte bërë në nder të ardhjes së ish-dikt atorit jugo sllav, Josip Broz Tito. Parulla me mbishkrimin “Mirë se na erdhe i dashur shok Tito”, shihej në momenti kur ai kishte zbritur në aeroportin e Prishtinës. Ai u prit me tapet të kuq dhe shumë përqafime. Por ku u akomodua Tito dhe kush e shërbeu atë?! – Insajderi ka realizuar një storie me shërbyesen e tij në atë kohë, Sanije Berishën.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ajo kishte qenë vetëm 27 vjeçare kur kishte filluar punën si shërbyese në Hotelin Grand, në Prishtinë aty ku Tito u vendos. Në vitin 1978, ajo kishte lënë arsimin për të punuar në këtë hotel, më parë ajo kishte punuar si mësimdhënëse e lëndës së Edukatës Fizike. Mirëpo, rrethanat e kishin obliguar që të fillonte një punë krejt tjetër.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive