Franca miraton projektligjin kundër myslimanëve në kuvend

LAJME


Senati Francez ka miratuar projektligjin “separatist” që është kritikuar për sh ënjestrimin e myslimanëve. Projektligji, i miratuar me 208 vota “pro” kundër 109 votave “jo”, do të votohet për herë të dytë në Asamblenë Kombëtare.

Në Senat, u vendos që të përfshihen dy dispozita të veçanta në projektligj që detyron bashkitë të njoftojnë guvernatorët tre muaj përpara për ndihmën financiare në vendet e adhurimit dhe t’u japin prefektëve fuqinë për të bllokuar hapjen e shkollave private të mbështetura nga vendet e huaja “amriqësore” në Francë.

Këto dispozita erdhën në rendin e ditës të senatit me kërkesë të Presidentit francez Emmanuel Macron dhe ministrit të Brendshëm Gerald Darmanin dhe u miratuan në votim.