Friga e banorëve Serb: Baza e Ushtrisë së Kosovës në Mitrovicë, Serbët do të ishin cak i lehtë

LAJME


Tek kodra e Cernushës që njihet me vendin ku janë antenat e repetitorëve dhe atyre të operatorëve mobil, ekipi i “Novosti” shkohet përmes Shupkovcit përmes rrugës së asfaltuar që shpie atje.

Shtëpi të shqiptarëve ndodhen në dy anët e rrugës deri në gjysmën e rrugës, përkatësisht poli gonit të gjuajtjes dhe pjesës së tokës të rrethuar me tel me gjemba, atje takuam djem edhe vajza që kanë ardhur për të bërë fot0.

Nga qasja në majën e kodrës shumë qartë shihet pjesa jugore edhe veriore e qytetit të Mitrovicës, Zveçani dhe një pjesë e Zubin Potokut.

“Pasi nga maja e Cernushës si në pëllëmbë të dorës shihen pothuajse të gjitha mjediset serbe të veriut dhe Mitrovicës, por edhe vendet përreth, është e qartë se ndërtimi i bazës us htarake nx it fri kë tek banorët serbë” thonë në pjesën veriore të Mitrovicës, që baza ka largësi 6-7 km.

Biseduesit e gazetës sqarojnë se shkaku kryesor i kësaj fr ike është nëse pjesëtarët e FSK të shti në me ar më art ilerike, serbët do të ishin cak i lehtë. Në të njëjtën kohë thuhet f rika nga kontrolli i mundshëm i rrugës Mitrovicë—Prishtinë që vazhdon deri në Rashkë.