Frika se Greqia do ta njohë Kosovën: Daçiç kërcënon Athinën

LAJME


Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daiçiq tha se deri më tani nuk ka ndonjë informacion se Greqia do të njohë pavarësinë e Kosovës, por që, nëse kjo ndodh, ai tha se Serbia ka mundësi t’i përgjigjet Greqisë në anën tjetër.

“Nuk do të ishte mirë që kjo të ndodhte, por nëse ndodh, Serbia ka mundësi ta kompensojë në anën tjetër”, tha Daçiq, duke deklaruar se Greqia është nën presion për ta njohur Kosovën.

Ai shtoi se, nga katër anëtarët e tjerë të BE-së që nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës, Spanja dhe Qiproja janë të sigurta se nuk do ta bëjnë, ndërsa Sllovakia dhe Rumania tha se kanë qenë nën presion për një kohë të gjatë dhe po përballen me dilema dhe probleme të vazhdueshme.