Fryrja E Këmbëve Vjen Si Shkak I Mungesës Së Këtij Minerali: Ja Mënyra Ideale Se Si Mund Ta Merrni Atë Për T’iu Rikthyer

Fryrja E Këmbëve Vjen Si Shkak I Mungesës Së Këtij Minerali: Ja Mënyra Ideale Se Si Mund Ta Merrni Atë Për T’iu Rikthyer

Fryrja E Këmbëve Vjen Si Shkak I Mungesës Së Këtij Minerali: Ja Mënyra Ideale Se Si Mund Ta Merrni Atë Për T’iu Rikthyer

Mbajtja e lëngjeve është akumulimi i ujit në inde, si rezultat i mosbalancimit në trup. Trupi ynë është një sistem kompleks i hor.mo neve që vazhdimisht ndreq nivelet e lëngjeve në mënyrë që t’i mbajë ato të qëndrueshme.

Kjo është arsyeja pse pirja më shumë se sasia e rekomanduar e ujit nuk shkakton ndonjë problem. Ajo eliminohet nga veshkat në formën e urinës ose dje. rsës. Për të parandaluar mbajtjen e lëngjeve, duhet të shmangni së bëri 6 gjërat e mëposhtme që ndoshta janë duke e shkaktuar atë:

Konsumoni shumë natrium.
Natriumi është i pranishëm në pothuajse çdo ushqim që hamë, por duke konsumuar shumë dhe duke mos pirë ujë mjaftueshëm mund të rezultojë në mbajtjen e lëngjeve.
Ushqime të përpunuara.

Ushqimet e përpunuara përmbajnë shumë sheqer dhe natrium, dy subst anca që konsiderohen si shkaqet kryesore të edemës.
Dehidratim.
Nëse nuk pini shumë ujë do të përfundoni duke u hidratuar. Dehidratimi do të çojë në ënjtjen e indeve.
Mungesa e vitaminës B6.
Mungesa e vitaminës B6 në trup mund të shkaktojë mbajtjen e lëngjeve. Burimet më të mira të vitaminës B6 janë toni i peshkut, farat e lulediellit, patatet, fistikët, bananet ose pula.

Mungesa e magnezit.
Magnezi është një nga mineralet më të rëndësishme për shëndetin tonë dhe shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e magnezit. Ne duhet të marrim të paktën 200 mg. në ditë.

Marrja e sasisë optimale të magnezit do të parandalojë mbajtjen e lëngjeve. Magnezi mund të gjendet në ushqime të tilla si arra, fruta të thata, avokado dhe spinaq,do t’iu jemi mirenjohes nese do te na ndihmonit që të mirmbajmë faqen vetëm duke shtypur(mbi foton) që ndodhet më poshtë.