Gara e armvatimit mes Greqisë dhe Turqisë, gazeta gjermane zbulon të dhënat: Ja kush po e fiton garën

LAJME


Media gjermane “The Neue Zürcher Zeitung” i ka kushtuar një artikull të gjatë raporteve mes Greqisë dhe Turqisë duke bërë një konstatim të rendësishëm edhe sa i përket tensioneve në rajon.

Sipas NZZ, Greqia dhe Turqia janë futur në një garë armvatimi me njëra-tjetrën gjatë viteve të fundit, ndërsa ten sionet mbeten të larta në Egje dhe më gjerë.

Gazeta shkruan se kjo garë aktualisht është duke u kryesuar nga Greqia nisur edhe nga marrëveshjet e bëra sëfundmi për av ionët e avancuar “Rafale”, fregatat fregatat franceze si edhe interesimin për av ionët amerikanë “F-35”.
“SHBA-të ndërprenë marrëveshjen për av ionët F-35 me Turqinë për shkak të blerjes nga qeveria e Erdoganit të sistemeve raketore ruse S-400.6

av ionët e parë F-35 të destinuar për Turqinë duket se do t’i jepen Greqisë”, shkruan gazeta duke theksuar se pavarësisht kësaj, ka pak gjasa që grekët të fitojnë garën me Turqinë, e cila ka kapacitete të mëdha si edhe ka avancuar mjaft në teknologjinë e dronëve dhe anijeve ush. tarake