Gazeta amerikane: “Ja si Erdogan i ndjek kundërshtarët në Shqipëri dhe Kosovë”

LAJME


Freedom House ka përgatitur një raport të posaçëm në lidhje me përndjekjen e kundërshtarëve të pushtetit të Erdoganit në Turqi duke numëruar mjaft raste të ërrmbimit apo dep0rtimit të tyre nga vendet e Lindjes së Mesme dhe Ballkanit.

FH bën një analizë të raportit të pushtetit të Erdoganit me ata që cilësohen si kundërshtarë që janë arratisur në vendet e rajonit, përfshi Shqipërinë, duke theksuar se gjithçka u bë edhe më keq pas të ashtuquajturit grusht shteti të 15 korrikut 2016 në Turqi.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Raporti i emërtuar “Larg syve, por jo larg duarve” rendit rastet e ërrmbimit të gjashtë mësuesve turq në Kosovë përmes bashkëpunimit të elementëve të caktuar në AKI-në e Kosovës nën ndikimin e Thaçit dhe MIT-it të Turqisë.LEXO ME SHUME