Gazeta gjermane jep analizën e madhe: Greqia posedon më shumë àrmatim se Turqia

LAJME


Media gjermane “The Neue Zürcher Zeitung” i ka kushtuar një artikull të gjatë raporteve mes Greqisë dhe Turqisë duke bërë një konstatim të rendësishëm edhe sa i perket situates në rajon.

Sipas NZZ, Greqia dhe Turqia janë futur në një garë amr. atimi me njëra-tjetrën gjatë viteve të fundit, ndërsa tesionet mbeten të larta në Egje dhe më gjerë.

Gazeta shkruan se kjo garë aktualisht është duke u kryesuar nga Greqia nisur edhe nga marrëveshjet e bëra sëfundmi për av ionët e avancuar “Rafale”, fregatat franceze si edhe interesimin për avionët amerikanë “F-35”.

“SHBA-të ndërprenë marrëveshjen për av ionët F-35 me Turqinë për shkak të blerjes nga qeveria e Erdoganit të sistemeve ruse S-400. 6 avionët e parë F-35 të dëstinuar për Turqinë duket se do t’i jepen Greqisë”, shkruan gazeta.