Gazeta greke: “Erdogan përdorë fenë islame që të bëjë Shqipërinë për vete!”

LAJME


Prej vitesh tanimë marrëdhëniet e kryeministrit Edi Rama me Turqinë dhe vetë liderin turk Recep Tajip Erdogan njihen nga të gjithë dhe vijojnë të forc0hen edhe më t epër. Por një marrëdhënie kaq e ngushtë është analizuar edhe nga mediat greke të cilat analizojnë ndikimin e Erdogan në Shqipëri.

Në një artikull nga gazetari grek Efthymios Tsiliopoulos analizohet vendimi që kryeministri Edi Rama të marrë mandatin e tretë: afrimin ose largimin nga ndikimi turk. Në artikull gazetari grek shprehet se Erdogan përdor investimet ekonomike, fenë islame por edhe komunitetin shqiptar që jeton në Turqi për t’u kthyer në një satelit të Shqipërisë. Qëllimi i tij i vetëm është që të kthehet në sulltanin e ri të vendeve islame në Ballkanin PerëndimorVAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE