Gazeta Ruse: Ja Pse Shqiptarët Në SHBA Janë Më Të Fu Qishëm Se Serbët

LAJME


Agjencia ruse e lajmeve “Sputnik” ka analizuar sipas mënyrës se saj lo bimin e shqiptarëve në Amerikë dhe arritjen e mbështetjes së Washingtonit zyrtar për pavarësinë e Kosovës.

Kjo agjenci kr itikon Serbinë për mu ngesë të lo bit të fu qishëm në SHBA, duke theksuar se shqiptarët qysh në shekullin e 19-të kanë nisur të mendojnë për këtë formë të përkrahjes.

“Zyrtarët kosovarë në vitin 1999 për herë të parë angazhuan një shtëpi lobuese në Amerikë, dhe sot e asaj dite kanë marrëveshje për përfaqësim,

marrëveshje kjo që deri me tash tri herë është ripërtërirë dhe li gjërisht është va lide deri në vitin 2017”, shkruan