Gjenerali Clark: Jam krenar për popullin e Kosovës

LAJME


22 vjet më parë, NATO filloi një fushatë ajrore k undër ish-ushtrísë dhe polícisë Jugosllave. Për 78 ditë NATO s ulmoi federatën e atëhershme Jugosllave për t’i dhënë fund spastrímit etník që S llobodan Mílloshevíqi po e bënte duke përdorur të gjithë arsenalin e tij u shtarak kundër shqiptarëve të Kosovës.

Fushata e aleancës së NATO-s u drejtua nga gjenerali i pensionuar amerikan, Wesley Clark. Në këtë përvjetor, fotot e liderëve të atëhershëm perëndimorë u bënë vírale në mediat sociale në Kosovë. Dhe fotografia e gj eneralit Clark u ilustrua gjithashtu si një shenjë mirënjohje për kontributin e tij në lírinë e Kosovës.

Në një intervistë për KosovaPress gjenerali Clark ka thënë se është krenar për popullin e Kosovës i cili l uftoi për lírinë e tij dhe këmbënguli për të krijuar qeveri d emokratike.

Ai ka rr ëfyer edhe nismën e fushatës së NATO-s për të ndërhyrë në l uftën që Serbia po bënte në Kosovë. Clark foli edhe se a është e mundur një marrëveshje mes Kosovës dhe Serbisë, duke theksuar edhe se Serbia duhet t’a ndihmojë popullin e tyre që të kalojë nacíonalízimin e vjetër.