Gjeologu shqiptar jep analizën për 12 miljet në det: Humbjen e ka Shqipëria, ndërsa Greqia bëhet më e fortë

LAJME


Gjeologu shqiptar jep analizën për 12 miljet në det: “Humbjen e ka Shqipëria, ndërsa Greqia bëhet më e fortë”

Gjeologu i njohur shqiptar, Sazan Guri i ftuar në emisionin e Bejdo Malos, ka folur në lidhje me dekretin e zgjerimit të Greqisë me 12 milje detare.

Sipas tij, kjo hapësirë prej 12 miljesh i shtetit grek përfiton gllabëron dhe merr zonën ekonomike eksluzive nga territori shqiptar.

Gjeologu thotë gjithashtu se ky zgjerim nga 6 në 12 milje është një përfitim për shtetin Grek, një uzurp1m dhe një dëm për Shqipërinë.