Gjermania ‘dridhë’ Greqinë: “Nuk pranojmë kërkesën tuaj për të mos ia shitur nëndetset Turqisë”

LAJME


Qeveria gjermane ka refuzuar përsëri kërkesën nga pala greke për të pezulluar shitjen e gjashtë nëndetëseve gjermane në Turqi.

Sipas informacionit nga Protothema.gr, në bisedën telefonike që Ministri i Mbrojtjes Kombëtare Nikos Panagiotopulos, kishte me Ministrin Gjerman të Mbrojtjes i kërkoi Berlinit të pezullonte programin e ndërtimit të gjashtë nëndetëseve të tipit 214, duke argumentuar se ato do të përdoren nga Erdogan për të ndjekur një politikë espansioniste në Egje dhe Mesdheun Lindor.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive